Domov Blog Krema za suho kožo Zelo suha koža po telesu

Zelo suha koža po telesu

zelo suha koža

Zelo suha koža po nogah, rokah ali celem telesu je precej neprijetna težava za vsakega, ki se s tem ubada. Kako pomagati?

Do težav s suho kožo po telesu lahko pride na različne načine. Je pa dejstvo, da takšno stanje kože ni zgolj estetsko moteče, pač pa je izredno neprijetna tudi za počutje prizadete osebe. Zelo suha koža je sicer na videz neprijetna, hrapava ali celo luskasta, pušča sledove na temnih oblačilih, a tudi srbi in neprijetno peče.

Kako prepoznati težave s suho kožo?

Kot smo že predhodno omenili, je suha koža že na videz precej hrapava, morda celo luskasta in neprijetna na otip. Pri nekaterih osebah to stanje preraste celo do te mere, da jim je nerodno roko ponuditi v pozdrav prijateljem ali poslovnim partnerjem. Zelo suha koža tudi srbi in dobesedno kriči po tem, da jo navlažimo. Veliko ljudi ima tovrstne težave zaradi prepogostega umivanja in (ali) razkuževanja rok. Če to od človeka zahteva narava dela, se mu pač ne more izogniti, a kljub temu lahko kasneje poskrbi še za ustrezno zaščito kože na rokah.

Če imate v nekem trenutku občutek, da vam koža “ni prav” in da je ob določenih gibih čutiti kot, da se bo pretrgala, je vsekakor skrajni čas, da razmislite o ustreznem mazilu ali kremi za suho kožo. Pri izbiri le te pa bodite skrajno previdni kajti ne želite si v kožo natreti kemikalij in drugih snovi, ki bi lahko vašemu zdravju bolj škodile kot koristila. Pa tudi vsaka krema ni primerna za vsak tip kože.

via GIPHY

Je suha koža nevarna za zdravje?

krema za zelo suho kožo mama hanna

Tako je. Zelo suha in močno razpokana koža nudi prost vstop različnim škodljivim bakterijam in virusom v vaše telo. Na ta način vam lahko povzročijo težave na katere niti pomislili ne bi, če bi bila vaša koža sijoče zdrava. Osebe s suho kožo se morajo zavedati pomembnosti hidracije tega največjega človeškega organa in ga znati ustrezno zaščititi pred različnimi zunanjimi vplivi.

Nekateri delajo na odprtem prostoru v vseh vremenskih priložnostih kar je vsekakor recept za težave s kožo. Najsi gre za delo v vetru, mrazu, snegu, ali pa pod pripeko žgočega sonca, bo koža vedno na silnem udaru. Takrat najbolj trpijo roke, obraz, vrat in pogojno tudi noge. Vsekakor alarm za to, da se za kožo po napornem dnevu kvalitetno poskrbi.

Lahko pomagamo tudi s prehrano?

Tudi ustrezna prehrana je seveda pot do zdrave kože. Telo vsakega izmed nas dnevno potrebuje vsaj 2 do 3 litre tekočine. Če je oseba podvržena večjim naporom (delo, rekreacija ipd.) pa še nekoliko več. Vsekakor je potrebno uživati tudi sveže sadje in zelenjavo, koža pa vam bo še kako hvaležna za avokado, mastne ribe, olivno olje, jajca in oreščke, a o tem kaj več v prihodnjem članku.

Zapomniti si velja rek “Si kar ješ”, mi pa na tem mestu dodajamo še “Kar nase daš, toliko veljaš”. In ko govorimo o tem kaj dajemo nase, pa tudi vase, ne moremo mimo dejstva, da je naše zdravje in počutje dobro le najboljše. Lažno skromni bi bili, če pri tem ne bi izpostavili čudovitega izdelka “Krema za suho kožo Mama Hanna”, ki je naraven izdelek, namenjen prav vsem ljudem s težavami s suho kožo. Primerna tako za mazanje kože na obrazu, kot tudi po rokah in nogah. Celo ustnice vam bodo nadvse hvaležne zanjo.

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi