Domov Blog Krema za suho kožo Hrana za suho kožo

Hrana za suho kožo

hrana za suho kožo

V tokratnem blogu Mame Hanne vam predstavljamo kako zelo je pomembna hrana za suho kožo. Prav ste prebrali, hrana!

Ljudje že dolgo poznamo rek “Si kar ješ” in reči je potrebno, da to velja tudi, ko govorimo o zdravju našega največjega organa, koži. Stanje naše kože velikokrat odraža tisto kar dajemo vase. Če na primer zaužijemo premalo določenih vitaminov in mineralov, se bo to vsekakor poznalo tudi na naši koži. Da o pomanjkanju tekočine in dehidraciji sploh ne govorimo. To seveda ni nikakršno presenečenje, če vemo, da je človeško telo v skoraj 70% sestavljeno iz vode. Preverimo nekaj super pomembnih živil za zdravje naše kože.

hrana za suho kožoZa zdravo in čvrsto kožo uživajte ribe!

Z uživanjem rib je tako, ali jih maramo ali pač ne. A dejstvo, da so te izredno zdrave za naše zdravje ostaja. Še posebej tiste ribe, ki jih prištevamo med “mastne” kot so; losos, sardina in skuša, bodo v veliko pomoč pri ohranjanju videza zdrave kože. In zakaj so mastne ribe tako zelo koristne za kožo človeka? Za ribe je znano, da vsebujejo ogromno maščobne kisline omega 3, ki pa celice v telesu (in tudi koži) ščitijo pred različnimi poškodbami in vnetji.

Olivno olje, jajca in oreščki

Za olivno olje vemo, da je polno koristnih, nenasičenih maščob, hkrati pa tudi zelo bogat vir vitamina E. Kot je znano, vitamin E zavira staranje kože saj veže škodljive proste radikale. Zadnje analize ameriških strokovnjakov pa kažejo tudi na to, da z vitaminom E močno pripomoremo k obrambi proti pigmentnim madežem, ki se kažejo tudi kot staranje kože.

oreščki za zdravo kožoRedno uživanje jajc nam zagotavlja vnos potrebnih beljakovin v telo, s tem pa poskrbimo za konstantno obnavljanje svoje kože. Jajca so tudi zelo bogata z različnimi minerali in nadvse okusna tako za zajtrk, kot priloga v solati, ali za večerjo. Torej, nobenih izgovorov, da ne bi uživali jajc za bolj zdrav videz in počutje svoje kože.

Za vse tiste, ki vam misel na uživanje rib ni kaj prida všeč, pa lahko določen del nadvse koristnih maščobnih kislin omega 3, nadomestite z uživanjem oreščkov. Za oreščke je znano, da so izvrsten in zdrav prigrizek za malico, ali pa kot “mašilo”, ko se nas poloti volčja lakota. Poleg omega 3 maščobnih kislin vsebujejo še vitamine iz skupin; A, B in E. O vitaminu E, ter njegovi koristi za kožo pa smo nekaj povedali že tudi v tem članku.

Česa ne jesti, če želimo zdravo kožo?

sladkor škodljiv za kožo in zdravjeTako kot obstajajo živila, ki pripomorejo k zdravemu videzu naše kože, pa obstajajo seveda tudi tista katerih ni dobro jemati v roke. Mednje vsekakor sodijo; sladkarije in sladke pijače, sadni jogurti, kosmiči z ogromno vsebnostjo sladkorja (to ni zdrav zajtrk), pa potem izdelki iz bele moke in živila z visoko vsebnostjo škroba, ter alkohol. Pojavljajo pa se tudi poročila različnih analiz, ki odsvetujejo uživanje kravjega mleka in izdelkov iz le tega.

Velja dodati, da koži poleg prehrane lahko izdatno pripomoremo tudi z uporabo pravih izdelkov za nego kože. Prav v ta namen na tej strani ponujamo izvrsten izdelek “Krema za suho kožo Mama Hanna”, ki je nastal na podlagi večletnih izkušenj in testiranj, ter ljubezni do zdravega življenja.

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi