Domov Blog Krema za suho kožo Umivanje in čiščenje kože

Umivanje in čiščenje kože

Čiščenje kože

Tokrat bomo nekaj več pozornosti namenili umivanju naše kože in kako zanjo skrbeti po njem.

Že od malih nog nas učijo, da se je potrebno umivati, da ne bi zboleli ali imeli neprijeten vonj. Pravilno umivanje kože je tako pomembno s tega stališča, kot tudi stališča pravilne nege naše kože. Ni namreč nepomembno s kakšnim milom si umivamo roke, s kakšnim telo, ali pa obraz. Koža po telesu se razlikuje, tako kot se razlikuje tudi od človeka do človeka. Prav zato se je potrebno znati prilagoditi svojemu tipu in stanju kože, ter izbrati prava mila in dodatke za nego kože.

Umivanje za zdravje

Mama nas je vedno učila, da si je potrebno temeljito umiti roke preden se sede za kuhinjsko mizo. Otroci smo znali domov privleči še polovico peskovnika, zemlje in različnih mikrobov, ki so se držali naših rok, nohtov, las, oblačil in tako naprej. Najprej je sledilo temeljito miljenje in izpiranje pod tekočo vodo. Priporočljivo je, da si rok ne umivamo z vročo, pač pa le mlačno vodo.

umivanje rok

Če imamo umazanijo tudi za nohti, uporabimo krtačko in očedimo tudi to. In zakaj je za kožo pomembno imeti tudi čiste nohte? Zato, ker se lahko z nohti popraskamo, v rano tako zanesemo bakterije in se koža vname. Ker se koža na rokah zaradi vseh vplivov okolja in pogostega umivanja tudi hitro suši, je potrebno poskrbeti zanjo tudi po umivanju. Suha koža po telesu potrebuje nego. To storimo z ustrezno kremo za suho kožo, ki našo kožo hidrira, zaščiti in nahrani.

Kaj pa kopanje?

Tisti srečneži in srečnice, ki imate v kopalnici kopalno kad, se verjetno večkrat dodobra namočite v prijetno topli in odišavljeni vodi. Kopel poleg čistoče, poskrbi še za boljše psihično počutje. A pozor! V kad nikar ne točite vroče vode, prav tako se z vročo vodo ne prhajte, pa čeprav vam to na prvi pogled ustreza. Visoka temperatura namreč pomaga vodi odstraniti tudi dobre reči s kože kot je na primer olje. V kadi ne poležavajte predolgo čeprav vam to še tako prija.

via GIPHY

Če uporabljate dišavne kopeli, bodite zelo previdni pri izbiri le teh. V prodajalni s kozmetičnimi izdelki se prav tako pozanimajte katero milo in šampon sta najboljša za vaš tip kože. Pa še en nasvet pri umivanju las. Če je le mogoče si lase umivajte v umivalniku ali pa na način, da ste sklonjeni naprej, saj razlivanje šampona in pene po vašem vratu, ramah in naprej po telesu ni priporočljivo. Šampon je namreč namenjen za odstranjevanje prhljaja in lusk, ne pa za čiščenje kože drugod po telesu.

Vsekakor pa po umivanju vedno poskrbite tudi za primerno nahranjenost vaše utrujene in morebiti suhe kože. Pomagate si lahko tudi s kremo Mama Hanna, ki je primerna za čisto vse tipe kože in je namenjena za nego kože po celotnem telesu. Z njo lahko negujete celo suhe in razpokane  ustnice!

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi