Domov Blog Krema za suho kožo Nega poškodovane ali opečene kože

Nega poškodovane ali opečene kože

nega opečene kože

Poletje je čas, ko nas toplo sonce potegne iz hiše ali stanovanja in nas zvabi v naravo ali pa na plažo. A pretiravanje z nastavljanjem sončnim žarkom ima lahko svoje posledice!

Že res, da človek potrebuje dnevno dozo vitamina D, ki ga pridobi prav s sončnim obsevanjem kože, a dejstvo je, da je na dan dovolj že 15 minut tovrstnega “obstreljevanja” sončnih žarkov. Kaj pa preostali čas? Žal ima UV svetloba, ki prihaja od sonca, precej škodljivih vplivov na človekovo kožo in s tem zdravje. Pretirano nastavljanje sončnim žarkom (še posebej poleti) ima lahko precej hude posledice. Prav tako pa negativno na zdravje kože vplivata slana morska voda in klor v bazenu.

Za začetek se tako pojavi zelo suha koža, ki kar vpije po vlažilni kremi, ki bi jo spravila k življenju. In ne le kreme, potrebno se je zavedati, da do zadostne hidracije kože pridemo tudi s pitjem navadne vode in uživanjem svežega sadja ter zelenjave. To še posebej poleti prija in nikakor ne bi smelo biti težko. Če stanje suhe kože zanemarimo pride lahko do razpokanja in prvih skelečih ranic, ki pa predstavljajo še eno nevarnost in sicer, okužbo s kakšnimi virusi ali bakterijami.

krema za sončne opekline

Sonce me je opeklo, kaj pa sedaj?

Ker je poleti tako težko s sonca in imamo lažen občutek varnosti zaradi kreme za sončenje, hladne morske vode in kakšne ledene pijače, hitro pride do težav. Rdeča in napeta koža, ki kmalu prične srbeti, ali pa se na njej pojavijo celo mehurčki. Če pride do tovrstnih poškodb kože zaradi pretiranega izpostavljanja soncu, je potrebno zanjo takoj in ustrezno poskrbeti. To lahko naredimo tudi doma, z domačimi pripravki, ali rečmi, ki jih najdemo praktično v vsakem hladilniku.

Eden bolj enostavnih receptov za domačo oskrbo opečene kože je, da vzamemo v roke običajno kumaro, jo narežemo na koščke, ter dobro zmeljemo v kuhinjskem mešalniku. Pasto nato ohladimo v hladilniku (ali na hitro v skrinji), ter nanesemo na poškodovane dele kože. Še eden od zanesljivejših načinov za pomiritev vnete kože je navaden jogurt. Tega (ohlajenega seveda) nanesemo po celotni površini poškodovane kože in se prepustimo blagodejnemu učinkovanju mlečnih proteinov.

Kaj pa kreme za opekline?

Na trgu je kar nekaj mazil za nego opečene in poškodovane kože. Večina jih ima za osnovo izvleček Aloe vere, vsekakor pa boste veliko dobrega za svojo kožo storili tudi, če jo boste negovali z izjemno kremo Mama Hanna! Mama Hanna je namreč izdelala izjemno kremo, ki hitro zaceli rane, istočasno pa preprečuje virusom in bakterijam da bi prišle v kontakt z ranami na poškodovani suhi koži.

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi