Domov Blog Krema za suho kožo Kako do lepe kože?

Kako do lepe kože?

kako do lepe kože

Verjetno poznate rek “obleka naredi človeka”, a mi bi tokrat dodali, da lepa in zdrava koža prav tako.

Prav naša koža navzven sporoča kakšno je naše zdravstveno stanje in počutje navznoter. Na koži se namreč hitro pojavijo signali, da nekaj z našim zdravjem ni povsem v redu. Lahko gre za pojav kakšnih aken, vnete in srbeče kože, ali pa se opozorila kažejo skozi različne lišaje in izpuščaje.

Ampak kako skrbeti za kožo, da bo ta vedno lepa in zdrava?

Kot smo omenili, se naše kompletno zdravstveno stanje kaj hitro pokaže tudi na koži. Morda postane razdražena, blago ali huje vneta, lahko pa nas v slabo voljo spravi tudi preveč suha koža. Zato je treba k reševanju teh težav pristopiti preudarno in z določenim znanjem ter informacijami. Tako naše telo, kot tudi koža, za zdravje potrebujeta zdravo in uravnoteženo prehrano. To pomeni, da uživamo veliko sadja in zelenjave, ter pazimo na mikavne pregrehe.

Naša koža potrebuje tudi določene vitamine, minerale in omega 3 maščobne kisline

Četudi s hrano ne uspemo vsega tega dostaviti v telo, pa je zelo pomembno, da se tega primanjkljaja vsaj zavedamo. Vse te življenjsko potrebne snovi lahko namreč v telo vnesemo tudi s pomočjo prehranskih dopolnil. Nekateri pač ne marajo uživati rib, a to še ni razlog, da bi svojemu telesu odrekali koristne maščobe. Rešitev leži v oreščkih ali pa tudi prehranskih dopolnilih, ki pa naj bodo kvalitetna in preverjena.

Zelo pomembno je pravilno čiščenje kože

Ni dovolj, da se zvečer in zjutraj umijemo. Na določenih delih je naša koža bolj ali pa manj občutljiva, bolj ali manj mastna in s tem težavna za nego. Potrebno se je prilagoditi svojemu tipu kože in te posamezne dele čistiti posebej. Zelo pomembno je (pri ženskah) odstranjevanje ličil in kasnejša globinska nega kože. Za to je vsekakor dobro poskrbeti pred spanjem. Za vse, razen za tiste s suho kožo, je priporočljiv piling kože saj z njim dodobra odpremo pore in odstranimo odmrle dele kože.

Čiščenje kože

Pozor pri predmetih, ki se dotikajo kože obraza

Za začetek usmerimo pozornost v priljubljene in nepogrešljive mobilne telefone. Znano je, da se na njihovih zaslonih nahaja več škodljivih bakterij kot na pokrovu straniščne školjke, te pa si ne bi naslanjali na obraz, je tako? Prav tako je priporočljivo, da ženske skrbno čistijo svoje čopiče in druge pripomočke za ličenje. Enako velja tudi za nakit, ki naj bo redno čiščen, saj se na njem nabirajo odmrli delci kože in bakterije, ki se z njimi prehranjujejo.

Umaknite se s sonca!

Še en nasvet, ki bi ga morali upoštevati prav vsi, ki si ne želite prehitrega staranja vaše kože. Izjemno škodljivi UV žarki namreč poškodujejo kožo in povzročijo njeno hitrejše propadanje, ter s tem staranje. Vsekakor svojo kožo pred nastavljanjem soncu temu primerno zaščitite s sončno kremo ustreznega zaščitnega faktorja. Pretiravanje s soncem namreč ne povzroča zgolj staranje kože, pač pa je tudi največji krivec za najbolj razširjeno vrsto raka pri nas. Kožnega raka!

Uporabljajte kvalitetne negovalne kreme

Vaša koža mora biti dobro navlažena, ob različnih vremenskih pogojih pa tudi dovolj mastna in nahranjena. Ni nepomembno katere kreme uporabljate za nego svoje kože. Predvsem morate svojo kožo najprej dobro poznati in določiti njen tip. Šele potem boste lahko kupili ustrezno kremo  za njeno nego in zaščito. Ste vedeli, da je krema Mama Hanna primerna za vse tipe kože, pripomore k hitrejšemu celjenju morebitnih poškodb in je dobra tako za roke, obraz kot tudi ustnice?

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi