Domov Blog Krema za suho kožo Ali pomlajevanje kože res obstaja?

Ali pomlajevanje kože res obstaja?

pomlajevanje kože

Ljudje smo nagnjeni k temu, da bi živeli večno in bili ves čas videti mladi in lepi. Je pa lepa in zdrava koža vsekakor pogoj za naš videz. Pa pomlajevanje kože res obstaja?

Najprej povejmo, da je primarna skrb za lepo in zdravo kožo na nas samih. Vsi si želimo napete, sijoče in gladke kože, a realnost in življenje nas učita, da leta pač terjajo svoje. A ne pri vseh enako!

V določenih primerih na starost kože vplivajo tudi geni, ki lahko “lastnika” tega dragocenega organa pomladijo ali postarajo. Potem je tu seveda še pravilna in zdrava prehrana, hidracija in tudi skrb za kožo z ustreznimi preparati, ki pa ne smejo vsebovati za kožo škodljive kemije. Danes znanost že dobro ve kaj koža posameznika potrebuje in zna določiti kaj naj uporabi nekdo z določenim tipom kože.

via GIPHY

Na žalost v medijih še vedno prevladujejo senzacionalistični pozivi k nakupu v stilu; “Čudežna krema za pomlajevanje!” ali pa “Izbrišite vse gubice na svojem obrazu”. Vse te obljube so seveda težko uresničljive, a priznati je potrebno, da do neke mere, določeni izdelki resnično pomagajo. V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj najbolj pogostih tehnik za pomlajevanje kože danes.

Kako pomladiti svojo kožo?

Za pomlajevanje kože obstaja danes že kar nekaj različnih terapij in načinov, med katerimi so nekateri precej uspešni, drugi pa seveda manj. Ena tistih, ki jih velikokrat opazimo v medijih je zagotovo lasersko pomlajevanje kože. Laser večinoma uporabljajo za lepotne popravke na obrazu kot so zmanjšanje gubic in odstranitev morebitnih kožnih madežev.

Ločimo dva tipa laserskega pomlajevanja kože in sicer; Neablativno in Ablativno lasersko pomlajevanje kože. Za prvo velja, da gre za manj invaziven postopek, ki ne poškoduje povrhnjice, zato posledice in rezultati niso vidni po prvem posegu. Za Ablativno pa velja, da se z laserjem v celoti odstrani povrhnjo plast kože. Ta se seveda potem v celoti obnovi. Je pa pri Ablativnem posegu potrebno 3 do 10 dnevno okrevanje.

Kaj pa naravno pomlajevanje kože?

oreščki za zdravo kožoSeveda bomo za svojo kožo največ naredili, če bomo zanjo skrbeli že na povsem naraven način. Z zdravo in uravnoteženo prehrano, ter pili dovolj vode. O tem kaj jesti za lepo kožo smo že pisali, prav tako o pomenu pitja vode. Dodajmo, da lahko k lepši koži pripomoremo tudi z različnimi (naravnimi) prehranskimi dopolnili, ki jih lahko kupimo v najbližji lekarni. Vsekakor pa se pred nakupom o njihovi uporabi posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom na prodajnem mestu.

Nekaj hitrih nasvetov za lepo kožo:

  • Poleti svojo kožo na rokah in obrazu vedno zaščitite s kremo za sončenje. Tako boste preprečili prehitro staranje in nastajanje gubic zaradi vpliva UV žarkov.
  • Redno odstranjujte ličila z obraza in ne hodite v posteljo naličeni. V nasprotnem primeru koža ne bo mogla dihati in se regenerirati.
  • Ne izogibajte se telovadbi. Kvalitetna cirkulacija krvi je namreč izjemnega pomena za videz vaše kože.
  • Recite NE cigaretom in alkoholu, ki zelo porazno vplivata na stanje vaše kože.

Krema Mama Hanna ne vsebuje nobenih silikonov, barvil, parfumov, parabenov in vode.

Sestavljena je iz mineralov in zeliščnih olj:

  • Vselinum pharmacepticum,
  • Ricin oil,
  • Paran oil pharmacepticum,
  • Raps oil,
  • Lanolin,
  • Paran wax.

Zaščitite in nahranite vašo utrujeno kožo še danes!

Deli:

Morda vas zanima tudi